Kūdikio higiena


Laikas maudytis
Galite maudyti kūdikį nuo pirmos gyvenimo dienos ir kiekvieną dieną,nors ir dar nenukrito virkštelė. Pasirinkite vieną dienos metą,pavyzdžiui maudyti vakare prieš miegą arba ryte kaip jums geriau.Įpilti į vonia 10 centimetrų vandens yra pakankamai. Pradėk pilti į vonią šaltą vandenį, daugiau karšta, kol jis pasiekia tinkamą temperatūrą. Geriausia vandens temperatūra yra 37C. Kad nenudegtų vaikkiukas patikrink vandens temperatūrą prieš dedant kūdikį i vonelę. Pirmiausia išplauk galvytę ir daugiau visą kūną. Po maudynės gerai nušluostyk ir gali padaryti masažą su migdolų aliejumi arba kūno kremu.
Akys, ausys, nosis
Akis reikia valyti kiekviena diena su šlapiu vatos gabaliuku,kiekvieną su skirtingu gabaliuku (sušlapink su drungnu vandeniu). Šiaip nosį vaikas išsivalo čiaudėdamas,bet jei reikia pavalyti gali išvalyti su serumu.Kūdikio ausytes galima valyti tik iš išorės, nes vaškas išlenda į išorę.
Nagai
Rankų nagus reikia kirpti palei nago forma ir kojų tiesiai.Geriausias metas kirpti vaikiukui nagus ,kai miega.
Bamba
Privalome virkštelę išsaugoti švarią ir sausą,reikia apvynioti su merliuko gabaliuku ir pakeisti kiekvieną kart kai keičiami pampersai. Kai ji nukrenta pavalyti su alkoholiu 70C.
Pampersai
Reikia keisti kiekvieną kartą, kai pampersas yra šlapias ar purvinas. Reikia valyti nuo viršaus į apačią.Gali palaikyti kelias minutes be pamperso prieš uždedant kitą švarų.

No hay comentarios: